Thursday, 25 December 2014

First Time

Assalamualaikum semua dan hai!
Semoga awak semua berada dalam sihat sejahtera..Hari ini Ell nak kongsikan sedikit cerita Ell..Ell pernah cakap dalam entri sebelum ni yang Ell kali pertama tulis kat blog ni..tapi untuk entri kali ni bukanlah first time..hopefully enjoy reading this entry..
Cerita ni bermula lepas dapat result UPSR, Ell dapat result yang baik..so,disebabkan ibu dan ayah nak Ell kekalkan momentum dalam pelajaran.Ibu dan ayah cam ragu-ragu nak belikan laptop untuk Ell walaupun niat asalnya untuk mudahkan Ell buat keja sekolah.Mintak punya mintak sampailah sekarang tak dapat pun..penat mulut Ell ni asyik mintak tapi tak dapat2 sampai Ell tanam azam untuk kumpul duit sendiri and beli pakai duit sendiri..hermmm..macam lama lagi nak dapat..tapi tak pe..terus je kumpul duit..huhu..so,sampai sekarang jugak kalau nak buat apa2 kerja,laptop kawan laa jadi mangsa..hehe..Bukan apa..jimat duit sikit drpd nak pergi CC(cyber cafe),dah laa selalunya dimonopoli kaum lelaki kat situ..hehe..segan Ell..
So,untuk mengelakkan berlakunya perubahan yang drastik dalam diri Ell..kiranya aktiviti sosial Ell pun dikawal oleh ibu and ayah..event nak bersosial kat laman media sosial pun tak boleh..;( Ibu and ayah cakap takut Ell leka and cuai dlam pembelajaran..sedangkan handphone and earphone yang ada pada Ell pun dah buat Ell lalai..
Kadang2 rasa macam kolot pun ada..huhu..tapi Ell bangga jugak sebab Ell rasa inilah kehidupan seorang pelajar..huhu..;)kawan2 ada jugak tanya" ada FB tak?".."tak ada".."habes..cam mana aku nak contect kau..?" Ell pun bgi laa no.phone Ell..tpi tak nak pulak..Haissyhh..pelik laa..kalau ada yang ambik nombornya pun,bila Ell mesej tak rply pulak..huhu..macam kelakar pun ada...bukan tu je..e-mel pun tak ada..tapi disebabkan tuntutan kerja sekolah,so,baru sekarang ada e-mel..
So,dah nak habis sekolah ni(lebih kurang setahun lagi)niat saja je nak jugak ada laman media sosial sendiri..hehe..so,for the first time..Ell buat lah blog dulu..sebab Ell rasa banyak benda baru yang Ell dapat drpd sini..selain dapat jadikan sebagai diari kehidupan,tempat luahan perasaan..and macam2 lagi lah..
Walaupun tanpa pengetahuan ibu and ayah..risau jugak sebab ada benda yang perlu diselesaikan sbelum habes sekolah..jika ibu and ayah tahu..maafkan Ell ea,and insya-allah Ell akan buktiakn yang Ell boleh fokus belajar walaupun ada kehadiran blog dalam hidup Ell..ini pun leh jadikan sebagai pembakar semangat untuk Ell terus berjuang di medan perang(examination)huhu..
So,itulah ceritanya baru sekarang nak jinak2 ada blog sendiri..tak semua orang minat dengan dunia blog ni,so,doakan yang terbaik untuk Ell terus maju ea kawan2..maaf laa jika sepanjang entri ni ditulis ada cerita yang lari dari topik ni..Bye..Assalamualaikum!

Wednesday, 24 December 2014

Nick Name




Assalamualaikum semua dan hai!
Semoga berada dalam sihat sejahtera..sebelum saya teruskan..sebenarnya saya nak bagi tahu selepas ni saya akan tukar kata ganti diri daripada "saya" kepada ELL.Mulai dari baris yang seterusya.Sebabnya Ell rasa macam tak mesra jer..okey..:) bye..

Tuesday, 23 December 2014

Dakwat Putih

Assalamuaikum semua dan hai!
Salam perkenalan dihulurkan kepada semua yang membaca....harap dapat terima dengan riang dan gembira.Sebenarnya saya tak tahu nak tulis apa..cuma saya harap kepada semua yang membaca entri ini tolonglah sambut salam perkenalan daripada saya.Sebenarnya ini adalah kali pertama saya menulis kat blog ni..mesti ada yang tertanya-tanya kenapa kan? Sebabnya nanti saya bagi tahu..sekarang ni saya nak cakap pasal DAKWAT PUTIH..mesti ada yang tak tahu sama ada wujud ke tidak dakwat putih kan? Saya cakap macam ni pun sebab saya dah tanya kawan-kawan saya..diaorang cakap macam ni.."rasanye ada" dan lagi sorang pulak cakap"ada kot..." Haahh...ayat-ayat macam tu sebenarnya menunjukkan bahawa diaorang ni tak sure dakwat putih ni wujud ke tak..so..terpulang kepada awak2 semua yang membaca..kalau rasanya wujud,emmm..wujudlah. Tapi kalau ragu-ragu..terpulanglah..ini semua hak awak..Tapi apa yang penting entri ini wujud atas sebab wujudnya DAKWAT PUTIH ni..huhu..saya harap awak semua yang membaca paham ye apa yang saya cuba saya sampaikan..hehehe... :):) nanti saya sambung pasal kenapa saya cakap ini kali pertama saya tulis kat sini..terimalah entri ini..jika ada salah dan silap harap dimaafkan..jika ada nak comment apa2..comment lah.. sebab saya budak baru belajar..